banner
Linii vinificatie
Cisterne de stocare

  1. Cisterne de stocare de inox
  2. Butoaie si baricuri de lemn

Cisternele de stocare din otel inoxidabil permit gestionarea usoara a vinului in toate fazele de producere a acestuia (macerare, decantare, fermentare, aromare, maturare, limpezire).

Avantajele utilizarii cisternelor de inox:

  • Garanteaza standarde igienice foarte ridicate
  • Pastreaza prospetimea vinului pentru perioade lungi de timp
  • Permit maturarea vinului in absenta completa a oxigenului (hiperreductie), sau prin controlarea accesului ozigenului (micro-oxidare)

Cisterne de stocare de inox

  1. Cisterne clasice

                      
Au capacitati de la 400 la 40000 litri, sau chiar mai mult in functie de solicitarile clientilor.

  1. Cisterne multicompartimentate


Pot avea mai multe compartimente, utilizate pentru stocarea vinului in spatii mai mici, optimizand spatiul din crama. Inaltimea minima a unui compartiment este de 750 mm.

  1. Cisterne modulare


Pot fi stivuite unele deasupra altora, optimizand de asemenea spatiul din crama. Capacitatea maxima a unei cisterne este de 2300 litri, cu maximum trei cisterne stocate una peste alta.

  1. Cisterne izolate


Sunt folosite pentru socarea vinului, fermentare, stabilizare sau alte procese enologice, care necesita vase izolate termic. Grosimea standard a izolatiei este de 50 mm, iar izolatia este din poliuretan.  

  1. Cisterne rectangulare


Principalul avantaj al cisternelor rectangulare este utilizarea intregului spatiu existent in crama. Sunt foarte bune pentru cramele mici sau cele inguste. Exista variante de cisterne rectangulare cu spatele arcuit, folosite in cramele cu bolta. Spatele acestora urmareste peretele arcuit al boltei. Toate marginile interne ale cisternelor sunt rotunjite si lipsite de suduri in unghi. Interiorul nu are nici un fel de elemente de ranforsare, fiind neted si usor de curatat. Fundul este inclinat permitand scurgerea usoara a lichidului si evacuarea aerului. Pot fi furnizate atat in varianta clasica, cat si in varianta suprapusa.

  1. Cisterne ovale


Sunt indicate in special pentru cramele cu inaltime mica. Toate marginile interne ale cisternelor sunt rotunjite si lipsite de suduri in unghi. Interiorul nu are nici un fel de elemente de ranforsare, fiind neted si usor de curatat. Fundul este inclinat permitand scurgerea usoara a lichidului si evacuarea aerului. Pot fi furnizate atat in varianta clasica, cat si in varianta suprapusa.

 


Butoaie si baricuri de lemn


                        

 

   Lemnul din care sunt facute este uscat in conditii naturale, la aer, timp de minimum trei ani. O atentie deosebita este acordata elementelor de realizare, cum ar fi: curbarea doagelor, care este realizata la flacara, forma arcuita a fundului, realizata prin lungimi diferite ale doagelor, imbinarile realizate la cald, pentru marirea rezistentei la presiune.