banner
Linii vinificatie
Cisterne de fermentare, vinificatoare


  1. Vinificatoare cu recirculare
  2. Vinificatoare cu piston
  3. Vinificatoare din lemn de stejar



Vinificatoarele oferite de LANTEC au urmatoarele caracterisitici:

  • Sunt realizate din otel inoxidabil, sau lemn de cea mai buna calitate
  • Sudurile si toate lucrarile de finisare sunt realizate la cei mai ridicati parametri, fiind controlate si certificate, asigurand o durata de viata ridicata a produselor
  • In functie de tip, sunt dotate cu fund dublu, cu camasa dubla, cu termometru digital, regulator de temperatura cu gestiune computerizata, pentru reglarea temperaturii
  • Gestionarea vinificatoarelor se face automat (prin reglarea ciclurilor de imersiune, a temperaturii, pornirii pompei etc.), sau manual
  • Golirea se face usor, fundul fiind inclinat (5,15 sau 35%), si tronconic
  • Usile sunt perfect etansate, adaptate nevoilor clientului
  • Toate accesoriile si componentele sunt de calitatea cea mai buna
  • Vinificatoarele pot fi folosite atat pentru fermentarea mustului, cat si pentru conservarea vinului
  • Sunt dotate cu furtun si echipament de spalare CIP

 



Vinificatoare cu recirculare


 


Acest tip de vinificatoare sunt dotate cu un sistem de recirculare a mustului (sita filtranta, pompa, sprayer rotativ). In timpul fermentarii, deasupra mustului se formeaza o caciula alcatuita din particule solide (seminte, pielita de boabe de struguri). Aceasta este sparta periodic de un jet de must pompat din partea inferioara a vinificatorului, si aruncat cu presiune deasupra caciulii. Jetul este aruncat prin intermediul unui difuzor rotativ, montat pe partea inferioara a capacului, care fluctueaza presiunea jetului, facand ca intreaga cantitate de particule dure este acoperita de must. Macerarea cu sistem de recirculare permite mentinerea contactului permanent intre boasca si must, intensificand astfel extragerea pigmentilor din pielita strugurilor.


Vinificatoare cu piston


       

La acest tip de vinificatoare, boasca acumulata in timpul fermentatiei deasupra mustului, sub forma unei caciuli,este periodic sparta si impinsa la fundul vinificatorului. Aceasta operatie se face prin intermediul unui sistem de submersare alcatuit din agitator cu palete, cilindru pneumatic, automatizare etc. Cilindrul pneumatic (pentru vinificatoarele mari se utilizeaza doi cilindri), montat pe capacul vinificatorului, impinge agitatorul cu palete, inspre fundul bazinului. In timpul acestei miscari, agitatorul sparge crusta de boasca si o imerseaza in must. Ciclurile de lucru pot fi stabilite si programate in functie de necesitatile enologului.





Vinificatoare din lemn de stejar

 


                                       

Sunt realizate din cele mai apreciate esente de stejar, au de regula forma tronconica, putand fi folosite atat pentru fermentarea mustului, cat si pentru stocarea ulterioara a vinului. Lemnul din care sunt facute este uscat in conditii naturale, la aer, timp de minimum trei ani. O atentie deosebita este acordata elementelor de realizare, cum ar fi: curbarea doagelor, care este realizata la flacara, forma arcuita a fundului, realizata prin lungimi diferite ale doagelor, imbinarile realizate la cald, pentru marirea rezistentei la presiune.
Sunt dotate cu toate accesoriile necesare pentru o functionare corespunzatoare si o operare si intretinere usoara: usa de otel inoxidabil frontala, rectangulara, etansa; grup de descarcare totala, aflat in partea inferioara a vinificatorului, termometru, supapa de suprapresiune etc.