banner
Sisteme de tratare a apei

Tratamentul prin ozonizare

Tratarea apei:

Reutilizarea resurselor de apa in agricultura este un element de importanta mare, ce implica utilizarea celor mai noi tehnici de dezinfectare, tratament etc.
Apa ce rezulta din diverse surse, avand compozitii diferite, se poate reutiliza dupa un tratament potrivit. In apa de irigatii sunt prezenti diferiti agenti patogeni (bacterii, virusi,nematozi etc.)care pot cauza diverse boli, atat organismelor umane si animale, cat si plantelor. 

 Este recomandata dezinfectia pentru a preveni transmiterea acestora prin intermediul apei. Dupa analiza situatiei existente, va putem oferi solutia cea mai buna pentru reciclarea apei folosita pentru irigarea culturilor aflate in substrat hidroponic, sau  a celei reziduale rezultate in urma uzului industrial sau casnic.


Tratarea apei prin ozonizare:

Ozonul (O3) este produs prin recombinarea atomilor de oxigen disociati din starea lor originala (molecula O2) cu alte molecule de oxigen, Gazul obtinut este unul instabil si este utilizat pentru dezinfectarea apei, a aerului din spatiile inchise, avand o mare putere oxidanta.
Un sistem de monitorizare a producerii, a dozajului,a dispersiei si reactiilor chimice permite realizarea unei dezinfectari perfecte impotriva tuturor tipurilor de microorganisme si virusi.


O instalatie de ozonizare este compusa din urmatoarele elemente:

  • Element de filtrare la viteza redusa cu pat de nisip (filtrarea este recomandata desi procesul de ozonizare permite tratarea apelor chiar daca au mici cantitati de materie organica in suspensie)
  • Filtru pentru aer (in cazul utilizarii aerului atmosferic, ca si sursa de oxigen),concentrator de oxigen atmosferic, sau o sursa de oxigen pur
  • Generator de ozon, producerea ozonului se bazeaza pe o descarcare electrica intr-un reactor de tensiune inalta.Gazul care contine oxigen este dirijat printre placile de descarcare ale reactorului.  Unitatea de producere a ozonului mai contine un panou electronic de comanda, un echipament de livrare a aerului, un sistem de racire, un deumidificator etc.
  • Dozator cu injectoare sau pompe cu deflectoare
  • Tanc de reactie
  • Sistem de monitorizare a dozarii, controler, alarma etc.