banner
Sisteme de tratare a apei

Sisteme de tratament cu ultraviolete

Tratarea apei:


Reutilizarea resurselor de apa in agricultura este un element de importanta mare, ce implica utilizarea celor mai noi tehnici de dezinfectare, tratament etc.

Apa ce rezulta din diverse surse, avand compozitii diferite, se poate reutiliza dupa un tratament potrivit. In apa de irigatii sunt prezenti diferiti agenti patogeni (bacterii, virusi,nematozi etc.)care pot cauza diverse boli, atat organismelor umane si animale, cat si plantelor. 

 Este recomandata dezinfectia pentru a preveni transmiterea acestora prin intermediul apei. Dupa analiza situatiei existente, va putem oferi solutia cea mai buna pentru reciclarea apei folosita pentru irigarea culturilor aflate in substrat hidroponic, sau  a celei reziduale rezultate in urma uzului industrial sau casnic..

Tratarea apei cu raze ultraviolete:

Sistemul se bazeaza pe principiul fizic al distrugerii germenilor patogeni de catre radiatia ultravioleta. Dimensionarea cu acuratete a procesului impiedica transmiterea bolilor de catre bacterii, virusi si nematode. Utilizarea acestui sistem este recomandata in reutilizarea apelor reziduale si in potabilizarea apelor pentru consumul uman.
Sistemul are urmatoarele elemente:

  • Element de filtrare la viteza redusa cu pat de nisip
  • Camera cu lampa UV cu presiune joasa
  • Senzor pentru intensitatea radiatiei UV, pentru controlul dozei si transmiterea acestei in apa
  • Sistemul de curatare a lampii cu unitatea de dozare a acidului
  • Circuitul automat de retur