banner
Sisteme de tratare a apei

Sistemul de desalinizare OSMAQUAŽ foloseste tehnologia de osmoza inversa, pentru desalinizarea apei, folosita in agricultura, industrie sau ca apa potabila.
Procesul de desalinizare poate fi aplicat apelor provenind din surse diferite (puturi, apa de suprafata, apa de mare etc.), avand diferite concentratii de saruri (nitrati, silicati, bicarbonati etc.).

Folosirea clorului in dezinfectarea apei este metoda cea mai utilizata. Prezenta reziduurilor dupa tratamentul de clorinare reprezinta un indicator al calitatii tratamentului efectuat. Cantitatea de clor din apa poate fi foarte usor monitorizata.

Instalatia de purificare a apelor reziduale Ecohidro sunt unitati compacte destinate pentru tratamentul si reciclarea apelor reziduale rezultate din mici comunitati, sau din sectorul industrial. Scopul instalatiei consta in reutilizarea unei cat mai mari proportii din apa reziduala, in cele mai bune conditii de igiena

Sistemul se bazeaza pe principiul fizic al distrugerii germenilor patogeni de catre radiatia ultravioleta. Dimensionarea cu acuratete a procesului impiedica transmiterea bolilor de catre bacterii, virusi si nematode. Utilizarea acestui sistem este recomandata in reutilizarea apelor reziduale si in potabilizarea apelor pentru consumul uman.

Ozonul (O3) este produs prin recombinarea atomilor de oxigen disociati din starea lor originala (molecula O2) cu alte molecule de oxigen, Gazul obtinut este unul instabil si este utilizat pentru dezinfectarea apei, a aerului din spatiile inchise, avand o mare putere oxidanta. Un sistem de monitorizare a producerii, a dozajului,a dispersiei si reactiilor chimice permite realizarea unei dezinfectari perfecte impotriva tuturor tipurilor de microorganisme si virusi