banner
Sere si solarii
Sisteme de incalzire cu apa calda

Majoritatea culturilor din sere au cicluri care se petrec si pe durata anotimpului rece, facand absolut necesara utilizarea unui sistem de incalzire a serei.
   LANTEC ofera sisteme de incalzire bazate pe diferiti combustibili, inclusiv combustibili alternativi, care sa permita  operarea in cele mai bune conditii a serei dumneavoastra.   Sistemle de incalzire pe apa se recomanda atunci cand diferentele de temperatura interior-exterior, care trebuie compensate sunt foarte mari.
   In majoritatea cazurilor instalatia de incalzire este integrata ca parte a sistemului de cultivare, tevile de distributie a apei calde fiind utilizate ca si cadru de sustinere a carucioarelor de transport, sau ca si sistem de control a transpiratiei si umiditatii, a bolilor etc.

   Caracteristica principala a sistemelor de incalzire pe apa calda este aceea ca ele au un centru de producere a caldurii unde unul sau mai multe generatoare de caldura incalzesc apa care este trimisa apoi in intreaga sera, printr-un sistem de conducte.

   Sistemul de incalzire bazat pe apa calda este format din:

  • Sistemul de stocare a combustibilului si instalatia de alimentare cu combustibil
  • Boilerul si arzatorul: acestea trebuie dimensionate astfel incat sa acopere cererea in perioada de varf de sarcina
  • Vasul de expansiune si instalatia de tratare a apei
  • Colectoarele de apa calda si rece: generatoarele livreaza apa calda catre retelele de distributie si colecteaza apa rece ce se intoarce dupa ce a incalzit sera.
  • Grupurile de incalzire, reteaua de distributie si de incalzireHeating groups, distribution networks and heating network: amestecul de apa fiebinte si apa rece de pe retur se face prin intermediul unei supape, al unei pompe de recirculare si a unui senzor de temperatura
  • Instalatia electrica ce gestioneaza intreaga functionare a sistemului, ca si sistemele de siguranta necesare

sus