banner
Sere si solarii
Sisteme de incalzire cu aer cald

   Majoritatea culturilor din sere au cicluri care se petrec si pe durata anotimpului rece, facand absolut necesara utilizarea unui sistem de incalzire a serei.
   LANTEC ofera sisteme de incalzire bazate pe diferiti combustibili, inclusiv combustibili alternativi, care sa permita  operarea in cele mai bune conditii a serei dumneavoastra.

   Sistemele de incalzire cu generatoare de aer cald sunt recomandate pentru situatiile in care diferentele de temperatura dintre interiorul si exteriorul serei nu sunt mari.
   Functionarea sistemului consta in generarea de caldura produsa prin arderea combustibilului, caldura ce este folosita pentru incalzirea aerului ce este transmis catre interiorul serei printr-un ventilator cu elice. Prin utilizarea unui numar potrivit de generatoare, impreuna cu ventilatoare de uniformizare a aerului din sera, se obtine o distributie adecvata a aerului cald in intreaga sera.


   Sistemul de incalzire cu generatoare de aer cald este format din:

  • Instalatia de stocare si distributie a combustibilului
  • Sistemul de distributie a combustibilului: tevi, supape, pompe, fitinguri, filtre si regulatoare de presiune care alimenteaza fiecare generator de aer cald
  • Sistemul electric
  • Generatorul de aer cald dotat cu: arzator, camera de combustie, schimbator de caldura aer-aer si ventilator. Este dotat cu dispozitive de siguranta. Pentru sistemele care utilizeaza propanul sau gazul natural ca si combustibil, gazele rezultate in urma arderii pot fi eliberate in interiorul serei. Intr-o astfel de situatie trebuie efectuata o monitorizare adecvata a innoirii aerului folosit pentru combustie.

sus