banner
Instalatii de irigatii

Sisteme de dezinfectie si reutilizare a apei din irigatii - Ecohidro

 Echipamentul functioneaza prin generarea clorurii din sare si consta din celule de electroliza. Nivelul de saruri necesare este de regula gasit in canalele de scurgere de la culturile aflate in substrat hidroponic. La trecerea solutiei evacuate prin unitatea Ecohidro, clorura generata distruge componentele organice prezente in apa, redevenind sare intr-un ciclu inchis.


 Avantajele acestui sistem:
  1. Generarea sutomata a clorurii
  2. Procesul de dezinfectie este foarte eficient
  3. Este o solutie foarte economica

  Instalarea sistemului Ecohidro este foarte usoara, iar intretinerea acestuia este simpla. In mod general, sistemul este introdus in tevile de iesire din filtru, sau intr-o bucla de beste foarte usoara, iar intretinerea acestuia este simpla. In mod general, sistemul este introdus in tevile de iesire din filtru, sau intr-o bucla de by-pass.

Sistemul de incalzire a apei pentru irigatii


   In timpul perioadelor reci, apa utilizata la irigatii poate avea si ea temperaturi scazute.Irigarea cu astfel de apa provoaca probleme culturilor, cu preponderenta in cele aflate pe substrat hidroponic. De aceea se utilizeaza un sistem de incalzire a apei inainte ca ea sa fie utilizata la irigatii.
    Sistemul de incalzire a apei pentru irigatii este similar cu cel utilizat pentru incalzirea serei, existand si in acest caz un schimbator de caldura apa-apa.

Componentele unui sistem de incalzire a apei pentru irigatii sunt:
  • rezervorul de combustibil si instalatia de alimentare cu combustibil
  • boilerul si arzatorul, dimensionate astfel incat sa acopere cererea din perioadele de varf de sarcina
  • rezervorul de apa calda
  • schimbatorul de caldura
  • sistem de injectare a apei calde pentru cresterea temperaturii apei utilizata la irigatie
  • instalatie electrica si de automatizare

sus