banner
Linii procesare fructe si legume
Utilaje de producere sucuri de fructe

  1. Sisteme de spalare si transport
  2. Masini de tocat
  3. Desamburitoare
  4. Prese
  5. Pasteurizatoare
  6. Instalatii de imbuteliere

LANTEC va poate oferi o gama larga de Utilaje de procesare a fructelor si legumelor. De regula, aceste Utilaje sunt organizate in linii de productie, in care Utilajele sunt grupate in functie de caracteristicile procesului de productie si de productivitatea liniei. In majoritatea liniilor de producere a sucurilor, procesele care trebuiesc realizate sunt: spalarea, tocarea, eliminarea samburilor, presare, filtrarea, pasteurizarea si ambalarea. Intre toate aceste procese exista linii, Utilaje si sisteme de transport, cum ar fi benzi, snecuri, pompe etc.


Sisteme de spalare si transport



Echipamentul se spalare consta intr-o masa de sortare, instalatie de spalare, si conveior, utilizat pentru tranpostul produsului la urmatoarele Utilaje din procesul tehnologic. Viteza de lucru a benzii transportoare poate sa fie ajustata in functie de viteza de prelucrare a Utilajelor urmatoare.
Productivitatea este de la 500 la 2500 kg/ora.
Pot fi dotate cu tocator.

sus

Masini de tocat


http://www.voran.at/typo3temp/pics/VOR_rm5_5-2_01_ed389705e4.jpg

Exista mai multe variante contructive de masini de tocat. Ele sunt dotate cu sisteme de cutite rotative, si site adaptate tipului de fructe tocate. Sunt realizate din otel inoxidabil.

sus

 

Desamburitoare


Masinile de desamburile sunt dotate cu site si rotor. Prin miscarea acestuia se pot separa samburii de cirese, visine, fructe de padure etc. Sitele sunt adaptate in functie de tipul de fructe si dimensiunea samburilor acestora. In timpul procesului de desamburire, samburii si pulpa sunt separate si sunt directionate separat. sus

 

Prese

 

  1. Presa cu surub
  2. Presa cu pachete
  3. Presa pneumatica
  4. Presa cu banda


Presa cu surub

Sunt dotate cu cos pivotant si unitate de presare hidraulica. Au capacitati de presare de pana la 500 kg/ora.

inapoi sus

 

Presa cu pachete

http://www.voran.at/typo3temp/pics/VOR_packpresse-100p1-1_02_8abc548f24.jpg
Sistemul de presare consta intr-un piston actionat hidraulic, care apasa asupra produsului. Fructele ce trebuie presate sunt impachetate intr-o membrana. Capacitatea de presare variaza intre 600 si 1200 kg/ora. Randamentul de presare ajunge pana la 75-80%. Actionarea se face de catre un motor trifazat de 1,5 kW. Forta de presare 24 tf.

inapoi sus

Presa pneumatica

TSK-200PIXEL                            PRESSA-POLMONE-SF9
Sunt dotate cu buncar rotativ, cu gura de umplere. Buncarul este dotat cu o membrana care prin umflare apasa asupra cantitatii de fructe aflate in interior. Umflarea se face printr-un sistem pneumatic, cu aer comprimat. Prin rotirea buncarului si presarea cu intermitente a continutului, se realizeaza o presare uniforma a intregii cantitati, totodata limitandu-se eliminarea unor substante nedorite (de exemplu: presarea si spargerea semintelor etc.). Sunt dotate cu panou de comanda, din care se pot selecta diverse programe de lucru, in functie de produsul preset, sau de rezultatele dorite.
Capacitate buncar: de la 500 kg la 3000 kg. Randament productie suc: 65-70%

inapoi sus

Presa cu banda

Presarea se realizeaza in mod continuu prin trecerea produsului printre o serie de role, cu ajutorul unei benzi. Presa este dotata cu sistem pneumatic de intindere a benzii, sistem automat de control al acesteia, sistem de curatare a benzii, cu apa sub presiune, iar optional se poate dota cu perie pentru o curatare mai buna a benzii. Fructele ce trebuie presate sunt in prealabil tocate, iar tocatura rezultata este introdusa in presa, sub forma unui strat uniform.  La iesirea din presa, resturile solide ramase in urma presarii sunt  eliminate cu ajutorul unei lame din material plastic. In functie de numarul de role, tensionarea acestora si tipul de produs care se preseaza, se poate ajunge la un randament de producere a sucului de pana la 75%. Capacitatea preselor cu banda poate varia intre 500 kg si 1500 kg/h.

inapoi sus

 

Pasteurizatoare


http://www.voran.at/typo3temp/pics/VOR_pasteurisieranlage-pa1000-1_01_0977344a3a.jpg

Sunt utilaje care permit tratarea termica a sucurilor de fructe, astfel incat acestea sa se poata pastra perioade indelungate, fara a se deprecia. Pasteurizatoarele pot functiona pe sistem electic, cu combustibil lichid sau cu gaz. Transferul de caldura intre agentul termic si suc se face prin schimbatoare de caldura tub-in-tub, sau cu placi. De regula, temperatura este permanent controlata de sisteme automate. Capacitatea de tratare 1000 l/h.

 

sus