banner
Infiintari plantatii pomicole si viticole - Sisteme protectie antigrindina si antiploaie
Sisteme de protectie antigrindina

Sistemele de protecţie antigrindină sunt din ce în ce mai utilizate, având în vedere faptul că în ultima vreme s-au făcut simţite tot mai multe furtuni violente, deseori însoţite de căderi masive de grindină.

struttura piana
Sistemele de protecţie antigrindină sunt de regulă realizate cu stâlpi de beton precomprimat, sau lemn. Plasa de protecţie se întinde pe o reţea de sârmă ce uneşte stâlpii şi se află la o înălţime de circa 3,5-4 m.

Hagelschutz bedeutet Ernteschutz

vigneti
Întregul sistem de protecţie trebuie ancorat foarte bine, astfel încât să reziste la tensiunile create de vânt sau încărcările rezultate din căderea grindinei.

struttura piana struttura piana

Apariţia unor temperaturi negative în perioada în care pomii au început să înmugurească poate cauza prejudicii majore. Acestea pot fi prevenite prin pulverizarea de apă pe toată suprafaţa plantelor, astfel încât aceasta să îngheţe, menţinând în interior, la suprafaţa de contact cu planta o temperatură constantă, care nu coboară însă sub 0oC.
Pulverizarea se face printr-un sistem de microsprinklere aflate sub cablul de susţinere a plasei antigrindină.

vignetivigneti

vigneti

 

Pentru zonele în care există riscul unor căderi masive de grindină, se recomandă utilizarea unor sistem flexibile de legătură între plasele de pe fiecare rând. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci trebuie ca parcelele de reţea antigrindină să fie de dimensiuni reduse, şi să fie bine ancorate.

v5

v5

v5